Energie 

Energie in stedelijke gebieden en gebouwen

Duurzame stedelijke ontwikkeling is een krachtig middel om de kwaliteit van de leefomgeving te verbeteren. Slim gebruik van duurzame energie verbetert de milieukwaliteit en de klimaatbestendigheid van stad en gebouw. Grontmij maakt ruimte voor energie. We geven advies voor een optimale energievoorziening van stedelijke gebieden en gebouwen.

Grontmij brengt in beeld welke vormen van duurzame energie voor elke situatie in uw ontwikkelgebied of gebouw mogelijk zijn; of het nu gaat om windenergie, zonne-energie, bio-energie of geothermie. Daarnaast onderzoeken we mogelijkheden om energie te besparen in bestaande gebouwen en bekijken we de consequenties van de energiekeuzes op ruimtelijk, organisatorisch, financieel en juridisch gebied. In bestaande gebouwen ligt het voor de hand eerst de mogelijkheden om energie te besparen te onderzoeken.

Kennis en ervaring op het gebied van energie
We kunnen u vanaf het begin van het planproces optimaal adviseren over de meest geschikte energievoorzieningen. We hebben alle kennis en ervaring in huis om gebouwen en ontwikkelgebieden energieneutraal te maken. Met behulp van bijvoorbeeld BREEAM maken we duurzaamheid meetbaar en kunnen we verbeteringen aanbrengen zonder dat dit ten koste gaat van het binnenmilieu. Zo bent u verzekerd van een efficiënte en duurzame energievoorziening.

Onze expertise

  • Energievoorziening steden en gebouwen
  • Energievisie gebiedsontwikkeling
  • Duurzame stedelijke ontwikkeling
  • Duurzame energieconcepten en energietechnieken
  • Energiebesparing en energiemanagement
  • BREEAM
  • Energiezuinige en energieneutrale gebouwen


Wilt u één van onze specialisten spreken? Vul dan uw gegevens in onderstaand formulier in. We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.


Versturen

Energie
Maurice Bakkers Maurice Bakkers
Afdelingshoofd Energie en Installaties
+31 6 21 89 71 01